2015 MSRT Annual Conference

  • Friday, September 11, 2015
  • Saturday, September 12, 2015
  • Best Western Kelly Inn, St. Cloud, MN

Registration

(depends on selected options)

Base fee:

Registration is closed

Minnesota Society of Radiologic Technologists

77th Annual Meeting and Fall Educational Conference

September 11 and 12, 2015      

Best Western Kelly Inn    St. Cloud, MN

Hotel:  320-253-0606


CONFERENCE REGISTRATION:  YOUR REGISTRATION INCLUDES ALL FOOD OFFERINGS.  HONORS BANQUET TICKET IS INCLUDED IN BOTH DAY AND FRIDAY ONLY REGISTRATION.


ALL Affiliate Society Members may register at the MSRT Member price.  Proof of current non-Minnesota affiliate membership MUST be included with registration.


HOTEL ACCOMMODATIONS:  A block of rooms have been reserved at the Kelly Inn for the conference until 8/28/2015. The rate is $86.00/night. Call the Kelly Inn directly for reservations.    (320)253-0606   There is a large event in St Cloud this same weekend, so once these rooms are released, you will have no chance of getting a hotel room in the area.


FOR REGISTRATIONS POSTMARKED AFTER SEPTEMBER 1, 2015, ADD AN ADDITIONAL $20.00 REGARDLESS OF REGISTRATION TYPE!  NO SAME DAY REGISTRATIONS WILL BE ALLOWED!



Thursday, September 10, 2015 
6:00 – 8:00 PM Registration- Hotel Lobby 

Friday, September 11, 2015 
7:00 – 7:45 AM Registration/Breakfast Buffet 

7:45 – 8:00 AM Presidential Welcome 

8:00 – 9:00 AM Educational Session #1 1.0 hour George Mansour Lecture - Michael D Steile ARRT RT(R)(MR) Cultural Humility in Healthcare 

9:10 – 10:10 AM Educational Session #2 1.0 hour Jeremiah Janning RT(R) – Fluoroscopic Positioning for Spine / Pain Management Procedures 

10:10 – 10:25 AM Morning Beverage Break 

10:25 – 11:25 AM Educational Session #3 1.0 Hour Linda Laman – PET Scanning and an Alphabet Soup of Tumors

11:30 – 12:00 PM MSRT Business Session #1

12:00-1:00 Vendor Appreciation Luncheon

1:00 – 2:00 PM Educational Session #4 1 Hour Joe Swicklik RT(R)(CT) Magically Improving the Pediatric Medical Experience 

2:10 – 3:10 PM Educational Session #5 1 Hour Carrie Hruska, Ph.D. - Coming soon to a practice near you: Molecular Breast Imaging 

3:10 – 3:25 PM Afternoon Beverage/Snack Break 

3:25 – 4:25 PM MSRT Business Session #2 

4:30 – 5:30 PM Educational Session #6 1 Hour JoAnn Swiggum, RT (R) - Patient Centered Communication-What is It and How Do We Do It?

5:30 – Honors Banquet and Awards Program-Bonus Lecture 1/2 hour JoAnn Swiggum, RT (R)-Implementing Patient Centered Communication-Why We Did It, How We Did It, and What Happens Now?

Saturday, September 12, 2015 
7:00 – 7:45 AM Registration/ Breakfast Buffet 

7:45- 8:00 AM President Welcome 

8:00 – 9:00 AM Educational Session # 7 1 Hour  Adam English RN, DNP-S Perioperative Imaging in Total Joint Replacement

9:05 – 10:05 AM Educational Session #8 1 Hour Paul N. Olson, MD – Therapeutic Treatment for Chronic Pain - Image Guided Needles Are NOT Enough 

10:05 – 10:50 AM Morning Break (Beverages) 
MSRT Business Session #3, Officer Voting 

10:50 - 11:50 AM Educational Session #9 1 Hour Sue McClanahan RT(R) – Seasons of Change 

12:00 – 1:00 PM President’s Luncheon and Installation of Officers 

1:00 – 2:00 PM Educational Session #10 1 Hour Patrick Hanson RT(R)(MR) – MRI-New Procedures and Treatment Options 

2:05 – 3:05 PM Educational Session #11 1 Hour Sarah Anderson RT(R) – Sarah's Story- Breast Cancer Survivor: Rad Tech turned Patient 

3:05 – 3:20 PM Afternoon Break; Beverages and Snacks 

3:20 – 4:20 PM Educational Session #12 1 Hour Chris Lahn RT(R)(CT)(QM) - New JC CT Dose Education Requirement: What it is, Why it is Important, and How to Meet it 

Important Notes: The MSRT reserves the right to change the amount of CE credit an educational session is granted based on the actual length of the presentation. Presenters ARE AWARE in advance of the actual length of time they are required to speak/present in order to obtain the specified CE credit(s). 12.5 Credits have been APPROVED for by the ASRT.
© Minnesota Society of Radiologic Technologists MSRT
Powered by Wild Apricot Membership Software