2016 MSRT Annual Conference

  • Friday, September 30, 2016
  • 6:30 AM
  • Saturday, October 01, 2016
  • 4:20 PM
  • Treasure Island Resort and Casino, Red Wing, MN

Registration

  • Must be a student currently enrolled in a radiography program.
  • Must be a student currently enrolled in a radiography program.

Registration is closed

2016 MSRT Fall Conference and Annual Meeting

 

Friday, September 30th, 2016

 

6:30 – 7:30 AM Registration/Breakfast Buffet 

7:30 – 7:45 AM Presidential Welcome and announcements

7:45 -8:00– Welcome from Mayor, Tribal Council and Flag Ceremony

 

 

8:00 – 9:00 AM Educational Session #1 1.0 hour George Mansour Lecture –

“The Road to Success is Always Under Construction”  Jessica Nachreiner, RT(R)(M)(CT)(BD)

 

9:10 – 10:10 AM Educational Session #2 1.0 hour –

 “Radiation Effect on the Eye: Cause for Concern?” Glenn Sturchio, PhD

10:10 – 10:25 AM Morning Beverage Break:  Sponsored by Gage Continuing Education

 

10:25 – 11:25 AM Educational Session #3 1.0 Hour

 “Inside and Out, What Your Image Is All About” Jessica Lodermeier, RT(R)

 

11:30 – 12:00 PM MSRT Business Session #1

 

12:00-1:00 Vendor Appreciation Luncheon              

 

1:05 – 2:05 PM Educational Session #4 1 Hour- Sponsored by MREV

“Preparing Hospitals for a Major Nuclear/Radiologic Accident”   Ken Kerns, VP U OF M Health Sciences


 

2:10 – 3:10 PM Educational Session #5 1 Hour

“Caring for Ourselves: Relax”  Nicole Rawlings- Worksite Wellness Coordinator- Mayo Clinic

3:10 – 3:25 PM Afternoon Beverage/Snack Break 

   

3:25 – 4:25 PM- Sponsored by Merry X-Ray

“Benefits of Digital Radiology” Max Miller, Merry X-ray, Account Executive

4:30 – 5:25 PM MSRT Business Session #2 

 

5:30 – 8:00   Honors Banquet and Awards Program

 

Saturday, October 1, 2016 

 

6:00 –7:45 AM Registration/ Breakfast Buffet 

 

7:45-  8:00 AM President Welcome  and Announcements

8:00 – 9:00 AM Educational Session # 7 1 Hour 

“Standardizing Image Quality In Digital Radiography”, Alisa Walz-Flannigan, PhD 

   

9:05 – 10:05 AM Educational Session #8 1 Hour

“Know Your Digital Detector Artifacts”   Kim Brossoit, RT(R)(M)

 

10:05 – 10:10 AM Morning Break (Beverages) 

 

10:10- 10:45 AM MSRT Business Session #3, Officer Voting 

 

10:50 - 11:50 AM Educational Session #9 1 Hour

“Contrast Media Reactions”,  Dr. Jeff Barkmeier, Radiologist

 

12:00 – 1:00 PM President’s Luncheon and Installation of Officers 

 

1:00 – 2:00 PM Educational Session #10 1 Hour

 “Radon in Minnesota”, Daniel Tranter, MPH

 

2:05 – 3:05 PM Educational Session #11 1 Hour

“Breast Tomosynthesis: Where Are We Now?”,  Dr. Trisha Prescott, Radiologist

 

3:05 – 3:20 PM Afternoon Break; Beverages and Snacks 

 

3:20 – 4:20 PM Educational Session #12 1 Hour

“MREV - Using Your Knowledge Outside the Clinical Setting”  Sherrie Flaherty,  MN Department of Health


Important Notes: The MSRT reserves the right to change the amount of CE credit an educational session is granted based on the actual length of the presentation. Presenters ARE AWARE in advance of the actual length of time they are required to speak/present in order to obtain the specified CE credit(s). 12 Credits are APPROVED by the ASRT.

 

 

Hotel Accommodations: Rooms have been reserved at Treasure Island for the MSRT conference until 9/8/2016

MSRT rate is $74/Thursday, $89/Friday, $124/Saturday- each room includes 5 water park passes! Please call Treasure Island directly to reserve your room 800.222.7077- Mention MSRT Annual Meeting


© Minnesota Society of Radiologic Technologists MSRT
Powered by Wild Apricot Membership Software